Rosyjska wiza turystyczna

Wybierz


Bilety i hotele

Wymagane dokumenty

  1. Voucher turystyczny i rezerwacja hotelowa
    Podstawą uzyskania wizy jest voucher turystyczny (oryginał lub kopia) i oryginał lub kopia potwierdzenia przyjęcia turysty zagranicznego przez firmę turystyczną posiadającą ważny numer referencyjny. Wymagana jest także rezerwacja hotelowa. Wiza może być maksymalnie do 30 dni, jest jedno- lub dwukrotna. Dwukrotną wizę uzyskuje się w przypadku jeśli plan podróży obejmuje państwa sąsiednie. Wzór potwierdzenia i vouchera 2
  2. Paszport
    Nieuszkodzony paszport, w którym są co najmniej 2 czyste strony obok siebie przeznaczone na wizy i ważny co najmniej 6 miesięcy od daty upłynięcia ważności wizy;
  3. Zdjęcie
    Zdjęcie o wymiarach 3,5x4,5 cm (wyłącznie kolorowe!) powinno być wykonane na jasnym tle z wyraźnym wizerunkiem twarzy, zrobione na wprost, bez okularów z ciemnymi szkłami i bez nakrycia głowy. Zdjęcie powinno być aktualne.
  4. Wniosek wizowy
    Wypełniony i osobiście podpisany kwestionariusz wizowy. Wniosek wizowy wypełnia się wyłącznie elektronicznie w języku rosyjskim lub angielskim korzystając ze specjalnej strony internetowej Departamentu Konsularnego MSZ Rosji http://visa.kdmid.ru/
  5. Ubezpieczenie
    Polisa ubezpieczenia medycznego do 30 000 euro ważna na terytorium Rosji, z terminem ważności całkowicie pokrywającym się z terminem ważności wizy.

Cena wizy turystycznej

  • Rozpatrywanie wniosku do 10 dni (tryb zwykły)  - 152 zł
  • Rozpatrywanie wniosku do 3 dni (tryb ekspresowy) - 303
  • Pośrednictwo wizowe - 110 zł 
  • Voucher turystyczny - od 100 zł (do nabycia w biurze)
  • Ubezpieczenie w zależności od ilości dni  np. od 4 - 7 dni - 19 zł
  • IFS – Rosyjskie Centrum Wizowe   25 euro (ok. 120 zł)

Uwagi

  • Można posiadać maksymalnie 3 wizy turystyczne w przeciągu roku.

 

 

Wyślij listę na mój email Wydrukuj
Skontaktuj się z nami
Kraj docelowy E-mail
Data od - do
Dane kontaktowe Dodatkowe informacje Wyślij