Rosyjska wiza prywatna

Wybierz


Bilety i hotele

Wymagane dokumenty

  1. Zaproszenie
    Podstawą uzyskania wizy jest zaproszenie wydane przez Departament Federalnych Służb Migracyjnych FR – oryginalny żółty druk, maksymalnie do 90 dni, jedno-  lub dwukrotna. Zaproszenie powinno zawierać: wzór zaproszenia 3
    W przypadku wyjazdu na groby krewnych zamiast zaproszenia należy przedstawić potwierdzenie pochówku, wystawione przez władze rosyjskie, a także dokumenty, potwierdzające stopień pokrewieństwa z pochowanym (oryginał lub kopię). W tym celu wyjazdu wystawiana wiza jednokrotna na okres do 10 dni;
    W przypadku ciężkiego zachorowania lub zgonu bliskiego krewnego do wniosku należy dołączyć pisemne potwierdzenie rosyjskiego zakładu leczniczego na oficjalnym blankiecie zakładu z informacją o ciężkiej chorobie osoby odwiedzanej, która wymaga stałej opieki lub akt zgonu bliskiego krewnego lub telegram międzynarodowy zawiadamiający o zgonie, uwierzytelniony przez pracownika urzędu łączności a także dokument potwierdzający bliskie pokrewieństwo wnioskodawcy odwiedzanej osoby lub osoby zmarłej.
  2. Paszport
    Nieuszkodzony paszport, w którym są co najmniej 2 czyste strony obok siebie przeznaczone na wizy i ważny co najmniej 6 miesięcy od daty upłynięcia ważności wizy. W przypadku konieczności wjazdu do Federacji Rosyjskiej w celu leczenia lub zgonu bliskiego krewnego, termin ważności paszportu nie powinien upływać przed końcem terminu ważności wizy.
  3. Zdjęcie
    Zdjęcie o wymiarach 3,5x4,5 cm (wyłącznie kolorowe!) powinno być wykonane na jasnym tle z wyraźnym wizerunkiem twarzy, zrobione na wprost, bez okularów z ciemnymi szkłami i bez nakrycia głowy. Zdjęcie powinno być aktualne.
  4. Wniosek wizowy
    Wypełniony i osobiście podpisany kwestionariusz wizowy. Wniosek wizowy wypełnia się wyłącznie elektronicznie w języku rosyjskim lub angielskim korzystając ze specjalnej strony internetowej Departamentu Konsularnego MSZ Rosji http://visa.kdmid.ru/
  5. Ubezpieczenie
    Polisa ubezpieczenia medycznego do 30.000 Eu ważna na terytorium Rosji, z terminem ważności całkowicie pokrywającym się z terminem ważności wizy.

 

    Cena wizy prywatnej

    - jednokrotnej

    • Rozpatrywanie wniosku do 10 dni (tryb zwykły)     -  234 zł
    • Rozpatrywanie wniosku do 3 dni (tryb ekspresowy) - 423 zł
    • Pośrednictwo wizowe - 110 zł
    • Ubezpieczenie w zależności od ilości dni np. 8 - 14 dni - 33 zł
    • IFS – Rosyjskie Centrum Wizowe - 25 euro (ok. 120 zł)

    - dwukrotnej

    • Rozpatrywanie wniosku do 10 dni (tryb zwykły)      - 346,5 zł
    • Rozpatrywanie wniosku do 3 dni (tryb ekspresowy) - 654 zł 
    • Pośrednictwo wizowe - 110 zł
    • Ubezpieczenie w zależności od ilości dni np. 3 miesiące - 129 zł 
    • IFS – Rosyjskie Centrum Wizowe - 25 euro (ok. 120 zł)

     

    Wyślij listę na mój email Wydrukuj
    Skontaktuj się z nami
    Kraj docelowy E-mail
    Data od - do
    Dane kontaktowe Dodatkowe informacje Wyślij